Eames

Charles & Ray Eames worden beschouwd als de belangrijkste designers van het naoorlogse Amerika en de grondleggers van modern design. Hun iconische designproducten worden nu gezien als echte design klassiekers.

 

Charles Eames (1907-1978) studeerde architectuur aan de universiteit van Washington. Hij richtte zijn eigen architectenbureau op, en gaf daarnaast les aan de Cranbrook Academy of Art in Michigan. 

 

Zijn vrouw Ray Eames (1912-1988) studeerde schilderkunst aan de May Friend Bennet School in Millbrook, New York. In 1940 schreef ze zich in aan de Cranbrook Academy of Art. Daar ontmoette ze Charles Eames en in 1941 trouwden ze.

 

Het ontwerpersduo Charles & Ray Eames groeide uit tot een begrip in de designwereld van de 20e eeuw. Meubelmakers, filmmakers, fotografen, curatoren… het creatieve duo was van alle markten thuis.

 

Tegenwoordig kom je vaak de kunststof versie van de bekende stoelen tegen. Bij ons in de winkel vindt u de glasvezel versie. Dit is hoe de stoelen oorspronkelijk werden gemaak. Het zijn dus de originele modellen.


Heeft u vragen over Eames , neem contact met ons op, via 0341-410407 of info@beyer-interieur.nl.