Vrijstaande villa, 1e verdieping

Om een badkamer en een slaapkamer op een goede manier te combineren is het belangrijk om een balans te vinden tussen de functies van de ruimte.

 

Bij dit project is er veel contact en overleg geweest met de architect. Wat zijn de mogelijk heden? En hoe zorgen we er voor dat we voor het interieur én exterieur geen concessies hoeven te doen. Mede dankzij de korte lijntjes die wij met de architect hebben, zijn wij uiteindelijk tot dit resultaat gekomen.

 

De wens van de klant was om de badkamer en slaapkamer te combineren, maar toch een knus gevoel te houden. In de procesafbeeldingen is te zien dat er een dakkapel is geplaatst. Door ramen in de dakkapel hoog te plaatsen ontstaat er veel bergruimte, maar blijft er een connectie met de bosrijke omgeving.

 

De dakkapel zorgt voor een enorme lengtewerking. Lijnenspel is een belangrijk element geweest in het ontwerp van de ruimte. Dit is vooral terug te zien in de notenhouten details in de kasten en in de balken in de nok van het dak. De gietvloer en de houten vloer zorgen juist voor een duielijke afscheiding tussen de twee functies van de ruimte. Maar doordat het hout in details terug komt blijft het toch een geheel.

 

Bekijk ook het project Vrijstaande villa, begane grond voor de rest van deze verbouwing.

Ontwerper: